Programma 23 juni

Laat je verrassen door De Sprong en het Zuiderwaterlinie Festival in Terheijden! Toegang is gratis.

Het lieflijke dorpje Terheijden heeft een serieus oorlogsverleden. Spanjaarden en Staatsen voerden hier zware gevechten. De Spanjaarden bouwden de Kleine Schans in 1639 om de scheepvaart op de Mark en de verbinding Breda-Moerdijk te beschermen. Om de oprukkende vijand tegen te houden inundeerden ze om de haverklap de polders rond de vele schansen en linies. De Sprong neemt je mee naar bevlogen en bevochten tijden op de Zuiderwaterlinie. Laat je veroveren door de indrukwekkende militaire Sprong, waar een C-130 Hercules door Defensie wordt ingezet om de parachutisten te droppen. Ook kun je zelf de Sprong wagen. Tijdens het springen kies je je target en zorg je ervoor dat je parachutist op de juiste stelling landt. Voor alle kinderen van 8-80 jaar! Samen maken we van een eeuwenoude verdedigingslinie een linie van verbinding!

TIJD:

Militaire fly-by: ca. 11.40-12.40 uur

Militaire Sprong: 12.40 uur

LOCATIE:

Markschans,  4844 BR Terheijden.

ZUIDERWATERLINIE FESTIVAL

Kleine Schans, Terheijden

Een plek die gevormd is door conflict, vormt nu het toneel voor verbroedering. Dompel je onder in een programma voor jong en oud, dat barst van de beroering en ontwapende overtuiging. Het groot koperensemble Zuiderwaterlinie Brass zal de parachutisten onthalen. Gevolgd door freerunners, circus, locatietheater, muziek en mooie verhalen. Met overrompelend locatietheater van De Kwekerij over de macht van water en de absurditeit van oorlog voeren. Waar toneelspelers uit Breda en van Ik wil meedoen in Tegenstroom vechten om zichzelf te kunnen zijn. De dichter op het water doet verslag van het front en zelfs koning Willem van Oranje doet de Schans aan met zijn hofhouding. Luister naar intieme verhalen uit vervlogen tijden. Ga op bezoek bij de Legendejagers of schuif aan bij de desolate soldaat, die eenzaam zijn liedjes zingt. Waag de sprong, bouw een kunstwerk, vaar mee rond de Schans en wees getuige van een bijzondere – nog even geheime – afsluiting!

TIJD:

11.30-18.00 uur

LOCATIE:

Parkeren kan bij de boerderij van R. Taks, Moerdijkseweg 1, Terheijden (op ongeveer 1km). Vanaf daar rijdt een pendeldienst naar het festivalterrein.

IN SAMENWERKING MET:

Provincie Noord-Brabant, Gemeente Drimmelen, Breda, Oosterhout, Waalwijk en Geertruidenberg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, De Kwekerij Theaterproducties, Bosnimf Producties, Stuiver en Bart Felet, Breda City Pipes and Drums, Tom L’Istelle, Peter Dictus, Jeroen Callaers, Hans Schot, ChristelOoms Studio, Jeroen Scholten, Legendejagers, House of Wax Entertainment, scouting D’n Hartel, Richard Heijne, Cathy’s Keuken, Kloveniersgilde St. Antonius Abt, Karyan Koh, Ruud en Marja Taks, Niek Nellen, Roos Pierson, Sjors Driessen, Valery Weijtens, Elise LePair, Nieuwe Veste en vele anderen.

Facebook
Twitter