Programma 23 juni

Ga mee op avontuur! Op zaterdag 23 juni vinden de Sprong in Halsteren en het Zuiderwaterlinie Festival in Bergen op Zoom plaats. Toegang is gratis.

De West Brabantse Waterlinie, onderdeel van de Zuiderwaterlinie, is het decor waartegen de parachutisten op Fort de Roovere De Sprong wagen. Na landing worden de parachutisten verwelkomd in de uitdagende energie van de Rovers Run, een parcours langs de meest prachtige plekjes van de Brabantse Wal, een groot aantal spectaculaire obstakels en een zinderende verhaallijn. Het spektakel gaat daarna verder op het Ravelijn. Dit buitenwerk behoort tot het verdedigingsstelsel dat Menno van Coehoorn tussen 1698 en 1702 liet bouwen voor de bescherming van de stad. De gemeente heeft dit met subsidie van de provincie Noord- Brabant het afgelopen jaar volledig gerestaureerd. En dat wordt gevierd!

TIJD:

Militaire fly-by: ca. 11.40-12.40 uur

De Sprong: 16.00 uur.

LOCATIE:

Ligneweg 3, 4661 PM Halsteren.

IN SAMENWERKING MET:

De Rovers Run, een obstakel run door een schitterend stukje Zuidwest–Brabant. Moedig de lopers aan bij de start en heet ze welkom bij de finish! Zie www.roversrun.nl.

ZUIDERWATERLINIE FESTIVAL

Bergen op Zoom

Het Ravelijn behoort tot het verdedigingsstelsel dat Menno van Coehoorn tussen 1698 en 1702 liet bouwen voor de bescherming van Bergen op Zoom. De heropening van dit historische buitenwerk wordt groots gevierd! Na De Sprong om 16.00 uur bij Fort Roovere start om 17.00 uur het Zuiderwaterliniefestival op het Ravelijn met om 20.00 uur de officiële opening en rond 22.15 uur een fantastische lichtshow. Schuttersgilde Sint Sebastiaan brengt een groet aan zijn thuisbasis, de midzomernachtdroomstoet van Ward Warmoeskerken betreedt het Ravelijn en er zijn tal van kunst- en cultuuruitingen van onder andere Olaf Heinen, Passie, Santola, Tunnel of Terror, Canto Ostinato door het Ravelijn Kwartet, Stichting Bezichtiging Monumenten, kraampjes van Buitengewoon Bergen op Zoom, kinderactiviteiten en een lichtshow. Kijk hier voor het of laat je verrassen!

 

TIJD:

17.00 – ± 23.00 uur

LOCATIE:

Korneel Slootmanslaan3, Bergen op Zoom

IN SAMENWERKING MET:

Provincie Noord-Brabant, Gemeente Steenbergen, Gemeente Bergen op Zoom en Cultuurbedrijf Bergen op Zoom.

 

 

 

 

Facebook
Twitter