Programma 23 juni

Zin in avontuur? Kom zaterdag 23 juni naar Willemstad voor De Sprong en het Zuiderwaterlinie Festival. Toegang is gratis.

Fort Sabina heette oorspronkelijk ‘De Ruijter’ en werd in 1811 gebouwd door Napoleon. Samen met De Hel, Fort Bovensluis (Numansdorp) en Fort Frederik (Ooltgensplaat) vormde dit fort een sterk front dat ons verdedigde tegen de Engelsen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood het fort dekking aan de burgers. Nabij de trotse schoonheid van Fort Sabina wagen civiele parachutisten De Sprong. Laat je na een indrukwekkend luchtspektakel inspireren door de gastvrijheid en het prachtige natuurgebied van Willemstad!

TIJD:

Militaire fly-by: ca. 11.40-12.40 uur

De Sprong: 14.00 uur

LOCATIE:
Fortweg 1, 4794 SC Heijningen.

ZUIDERWATERLINIE FESTIVAL

Fort Sabina, Heijningen

Parachutisten en bezoekers wacht een zachte landing met kunst, muziek en theater in het grootste fort langs de linie. Het fort wordt deze dag bevolkt door luidruchtige lieden, een kletsmajoor, De Heeren van Thansen levende standbeelden. Podiumkunstenaar Peer de Graafpopt op en zingt levensliederen. Negen getalenteerde jonge kunstenaars exposeren hun werk dat is geïnspireerd op de historie van het fort. In het poortgebouw is een video-installatie te zien van beelden van de Eerste Wereldoorlog uit de Stelling Willemstad. Opgepast allemaal voor de verhalen van Rik Vuur, daar spatten de vonken letterlijk van af!

TIJD:

13.00 -17.30 uur

LOCATIE:

Fortweg 1, 4794 SC Heijningen. Let op: Fort Sabina kan deze dag alleen worden bereikt met een pendeldienst. Voor mindervaliden wordt een uitzondering gemaakt op vertoon van hun mindervalidenpas.

 

Facebook
Twitter