Programma 23 juni

Kom naar De Sprong en het Zuiderwaterlinie Festival bij het Gemaal van Sasse in Grave. Toegang is gratis.

Bij de Maas, bij de monding van de Raam, was Grave de beste plek voor een nieuwe vesting. Het werd een echt handelsstadje, maar leed ook onder vele oorlogen. Wel zeven keer werd het belegerd. Spanjaarden en Fransen verwoestten de stad, maar het taaie Grave krabbelde altijd overeind. Tijdens De Sprong bij het Gemaal van Sasse maken we samen met de parachutisten van de eeuwenoude verdedigingslinie een linie van verbinding! Met prachtig uitzicht op de sluis, de stuw en de brug.

TIJD:

Militaire fly-by: ca. 11.40-12.40 uur

De Sprong: 16.00 uur

LOCATIE:

Mars en Wijthdijk 1, 5361 MA Grave.

ZUIDERWATERLINIE FESTIVAL

Gemaal van Sasse, Grave

Terwijl je kijkt naar de parachutisten die naar beneden komen, luister je naar het Zuiderwaterlinie-projectorkest. De theatermakers van De Kwekerij verzorgen een spectaculaire performance op het water en is er nog veel meer muziek en kunst om van te genieten. Neem zeker ook een kijkje in de kunstcaravans van Tour d’artistique; je komt ogen te kort! Kom gezellig met de hele familie, strijk neer in het gras en neem je eigen stoel of picknickkleed mee!

TIJD:

15.00-18.00 uur

LOCATIE:

Gemaal van Sasse, Mars en Wijthdijk 1, 5361 MA in Grave.

IN SAMENWERKING MET:

Gemeente Grave, Gemeente Oss, Waterschap Aa en Maas, Muzelinck, Klundert Audiovisueel, Graafs Kazemattenmuseum, Primetime Eventtechniek, Voorwaarts MARS, De Kwekerij Theaterproducties, Scouting Grave, Cloveniers of Schutterye tot Grave, De Bloemetjes Buiten en Brabant Dance Centre.

NACHT VAN MUZELINCK

Aansluitend start vanaf 19.00 uur bij Muzelinck in Oss de Nacht van Muzelinck. Hier word je getrakteerd op nog meer muziek, theater, dans en beeldende kunst! Dit festival is vrij toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Er is voldoende parkeergelegenheid.

TIJD:

19.00-02.00 uur

LOCATIE:

Raadhuislaan 18, 5341 GM Oss.

 

 

Facebook
Twitter