dansnest, breda

Veldtocht van de straatridders Breda – Last-minute plaatsen!

Last-minute plaatsen in de Veldtocht van de straatridders!

Omdat we liever niemand teleurstellen mogen we in overleg met de KMA toch nog een aantal mensen toegang geven tot het kasteel.

We hebben nog een paar plekken beschikbaar voor de snelle beslisser!

zaterdag om 19:00 u
zondag om 15:00 u

Kaarten voor deze veldtocht kosten €10 per persoon. Mis m niet! De vierhandig gespeelde suite Breda, Dansnest, Lucifers Slagwerk. Amjad Ramli uit Syrië maakt na zijn eerste rauwe fysieke performance over zijn tocht naar hier een nieuw stuk met 3 vrienden en een jonge theatermaakster. Geef je dus snel op en neem je ID mee om een kijkje te nemen binnenin het kasteel van Breda!!

Je kunt je (alleen voor deze twee tochten) aanmelden door een email te sturen naar r.van.der.vorst@breda.nl
Vermeld daarbij je volledige naam zoals deze in je ID staat en welke van de twee tochten je wilt maken!

 

 

Stampende trommen, vergane glorie en grenzeloze liefde. We volgen onze voeten van het Kasteel van Breda naar ons kampement net buiten de stadsgrenzen. Thuiskomen, waar je ook vandaan komt.

met op zaterdag: Amapola, Amjad Ramli + Teunie de Brouwer, Dansnest + Lucifers slagwerk, Pianofestival Breda

met op zondag: Aan het woord + 1m2 Podium, Amapola, Archi Amici + Tiuri, Dansnest + Lucifers slagwerk, Elysée + Troost & zo

Start: Kasteelplein

Kaartverkooppunt:

Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda
voorverkoop 20 maart t/m 9 april
8 en 9 april 9:00 – 16:00 uur

extra verkooppunt tijdens het festival:
Plein Café Bel Air
Boschstraat 174, Breda
8 april 16:30 – 21:00 uur

Let op! Om de bijzondere locatie van het Kasteel van Breda en de Koninklijke Militaire Academie te mogen bezoeken geldt het volgende: Je kunt uiterlijk tot en met woensdag 5 april kaarten reserveren of kopen voor deze route: Meld je aan met de correcte naam (zoals op je ID) en zorg dat je tijdens de route een geldig legitimatie bewijs bij je hebt, anders kan de toegang worden geweigerd.

Aan het woord + 1m2 Podium

Beeldend kunstenaars, schrijvers en performers Marijke Hooghwinkel van 1m2 Podium en Lea Theunissen van Aan het woord maken samen een nieuwe voorstelling die zij op het Zuiderwaterlinie Festival zullen laten zien op een podium van letterlijk 1 vierkante meter. Zij maken het tekstueel raamwerk en voor elke voorstelling nodigen ze een andere performer uit die aanvult, nuanceert, de voorstelling totaal uit haar context rukt, in de war stuurt of er een heel nieuw licht op werpt.

Amapola
De Spanjaarden brachten in de Tachtigjarige oorlog niet alleen strijd met zich mee maar ook prachtige muziek, dans en heerlijk eten. Spaanse dansschool Amapola laat in samenwerking met gitarist Rutger van Rompaey oude tijden herleven. In de Boschstraat in Breda, waar vroeger een aantal herbergen gelegen waren, slaan ze hun kampement op. Een voorstelling over wereldbewoners, zigeuners, reizen en onbegrensd leven. Kom naar de herberg en geniet van Spaanse dans en muziek!

Archi Amici + Tiuri
Straks te zien op het Zuiderwaterliniefestival in de Nassauzaal van het Kasteel van Breda: een unieke samenwerking tussen Strijkorkest Archi Amici en Theaterwerkplaats Tiuri! Theaterwerkplaats Tiuri en Strijkorkest Archi Amici verkennen samen onze grenzen. Het optreden van beide gezelschappen voert het publiek langs de grens van fantasie en werkelijkheid door middel van verbeelding en verklanking. Onze muziekinstrumenten voelen zich thuis in de historische omgeving van de Nassauzaal en de acteurs overbruggen daarbij met hun spel de eeuwen tot de tijd waarin we leven. De verkenning van grenzen leidt van verbazing en verwondering tot samengaan en samenwerking. Acteurs en musici markeren de grens die daarmee een aanknopingspunt wordt voor het besef dat de wereld zich verder uitstrekt dan we denken.

Dansnest + Lucifers slagwerk
Speciaal voor dit festival gaan de makers van Dansnest de bijzondere samenwerking aan met Lucifers Slagwerk. De choreografie wordt gecreëerd op Het Kasteelplein en geïnspireerd op het thema grenzen. Een pakkende combinatie van dans, slagwerk en gebruik van ruimte midden in een stroom van voorbijgangers die het historische plein doorkruisen. Een modern slagveld van fysieke interacties tussen dansers, muzikanten en voorbijgangers in het decor van het Kasteel van Breda.

Elysée + Troost & zo
Grensoverschrijdend? Grenzeloos verliefd? Een grens slechten… Elysee en Troost & zo laten je ervaren hoe zeer grenzen in ons dagelijks leven een rol spelen. Durven we er over heen of toch niet. Laten we ons tegenhouden of vinden we een uitweg? Een veelbelovende samenwerking voor het Zuiderwaterliniefestival! De spelers en zangers verkennen op verschillende manieren en vanuit verschillende Hollandse gezegden over grenzen, wat grenzen in ons dagelijks leven betekenen.  En waar kunnen we de grenzen beter verkennen dan in ruimtes binnen & buiten de parkeervakken?

fotografie: Dansnest

Facebook
Twitter